torstai 19. helmikuuta 2015

Hyytelömahainen Ekopaastoilija!

Jep.. Otsikko kertoi enemmän kuin mikään muu ikinä!

Olen siis laihdutuksessa siinä vaiheessa että maha on alkanut hyllymään kuin hyytelö (jota en siis voi missään muodossa katsoa kun alkaa kakotuttamaan).
Tuntuu että tuossa se vaan hyllyy eikä muuksi muutu.. Tiedän, pitää antaa itselleen aikaa sillä en ole edes saavuttanut 1/4:aa.. Eli tämä projekti on vuoden kestävä ja menee kolmen kuukauden sykleissä. Jokaisen syklin lopussa minun kuuluisi katsoa kuinka paljon liikuntaa tulisi muokata niin että sitä olisi sopivasti..
Okei, tiedän että tämä malli on otettu hurja muodonmuutos-ohjelmasta hiukan muokattuna versiona mutta siinä on oikeasti itua. Toinen jonka tiedän on se että flunssan takia tämä meni vähän uudelleen mietittäväksi, sillä kolmen kuukauden laihdutuksen kohdalla (eli laihdutuspäivänä 90) en ole saanut vielä Tapouttia loppuun.. mutta tällä idealla olisi tarkoitus edetä. Katsotaan mitä käy..

Nyt siis aloitan aamuni vesilasin jälkeen tunnin reippaalla kävelylenkillä koirien kanssa ja riippuen päivästä teen (tällä hetkellä) joko heti tuhisijoiden hoitoon viennin jälkeen tapout-ohjelman tai jos tuhisijat ovat kotona, niin teen sen silloin kun nämä ovat päiväunilla..
En muista olenko kertonut mutta määräaikainen työsuhde tosiaan viime vuoden syksynä päättyi ja pääsin viikonloppu töihin jonka johdosta lapsetkin ovat siirtyneet osa-aikahoitoon siksi aikaa kunnes löydän taas viikolla tehtäviä töitä. Tämän takia liikunta ohjelmaa pitää aina muokata sille päivälle sopivaksi mutta niin sen kuuluukin mennä.. tehdä sille tilaa mutta sen ei pidä stressata.

Mikäs sitten tuo ekopaasto juttu on..
Kävin puutalobabyn sivuilla ja blogin pitäjä oli tehnyt marttojen testin millainen ekopaastoaja olet.. No pitihän se itsekkin sitä sitten kokeilla ja millainen sitten olen?

Olet ekopaastointoilija!


Mietit valintojasi niin, että ne olisivat ympäristön kannalta mahdollisimman kestäviä. Näet vaivaa kierrätyksen ja tuunaamisen kanssa ja vietät usein en-osta-mitään –päivää. Haluat tehdä parhaasi ilmastonmuutoksen hyväksi, jotta tulevat sukupolvet eivät joutuisi kärsimään meidän virheistämme. Sinulla on ideoita myös toisille ekopaastoon.
Kerro hyvät käytäntösi toisillekin.

Pitää kyllä aika hyvin paikkansa vaikkakaan en sitä aina toteutakkaan.. Kyllä.. jotkut metallitölkit päätyvät sekajätteeseen mutta suurin osa päätyy kierrätykseen (tämän kun tahdon opettaa lapsillemme) ja kyllä.. meillä laitetaan biojätteet omaan roskikseen! Siitä olen ehdoton!

Muuten tulos on kyllä täysin paikkansa pitävä joten suosittelen kokeilemaan sitä ja miettimään mitä jo pienellä teollakin voisi saada aikaan!
Testin pääsee tekemään tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti