maanantai 26. tammikuuta 2015

Tunnustus

Jos joku on täällä erehtynyt käymään, niin on varmaankin huomannut että en ole käynyt täällä yli puoleen vuoteen!
Aina välillä blogi on käynyt mielessä ja ajatellut että sitä pitäisi jotain tulla kirjoittamaan.. Mutta samalla on hävettänyt ja se on nostanut sitä kynnystä tulla sitten myöntämään mitä nyt viimeinkin myönnän.
Hienosti alkanut sali jäi kesällä työaikojeni oltua mitä oli, niin että sekoitti kroppani ihan totaallisesti. Sen jälkeen kun sain palautettua itseni normaaliin arkeen en saanut itseäni potkituksi salille..
Keksin kaiken maailman selityksiä ja samalla pyöritin itselleni päähäni ajatuksen että ei se paino kumminkaan siellä salilla tippunut tai ei tippunut omasta mielestäni niin kuin olisi pitänyt. Aivan älytöntä tiedän! Nyt kun ajattelen niin ihan naurettavia ajatuksia joita vielä päässäni toistelin tuossa joulukuussa tuntui silloin niin todellisilta!
Olin vältellyt peilejä aika paljon ja en suostunut menemään vaalle.. mutta sitten tuli jotain.. minun oma samusirkkani (rakas mieheni) ja kunto-ohjelma kaupassa jonka näin ja joka jäi kummittelemaan mielessäni.

Joulukuun lopussa lähdin miettimään mikä siinä on etten onnistu niin hienosti alkavissa yrityksissäni (niitä kun on ollut vuoden 2008 jälkeen aika paljon!) ja tulin siihen tulokseen että pelkään kohdata itseni ihanne painossa.. Pelkäsin että tulen takaisin tähän tilaan vaikka nyt pudottaisinkin painon sinne ihanteeseen.
Tiedän nyt tosin sen että se on itsestäni täysin kiinni tapahtuuko niin vai ei ja nyt olen sanonut sen niin monesti ulos pidettyäni sen sisälläni kaikki nämä vuodet että uskon ja päätin että niin ei pääse käymään kun tämän projektin olen käynyt läpi.
Haaste yksi siis aloitettu ja kun ihanne painoon pääsen alkaa seuraava haaste, pitää se paino! Muuta vaihtoehtoa ei ole.
Raskas tästä matkasta tulee mutta sen olen valmis käymään jotta olisin itseeni tyytyväinen ja ylpeä, tällä hetkellä en sitä ole.

Vuoden ensimmäisenä päivänä aloitin makealakon joka kahtena ensimmäisenä viikkona repsahtui parina päivänä, mutta nyt on tullut totaalinen pyörähdys sille kasvoja raapivalle himolle kaikelle hyvälle!
Seitsemän päivää sitten aloitin ruokaseurannan jolla olen elämäni yhden kerran onnistunut saavuttamaan ihannepainoni, se tapahtui vuonna 2007 kun pudotin viisitoista kiloa joten tiedän että se toimii ja se on oikeanlainen painonpudottaminen itselleni.
Kyseessä on jo monta vuotta sitten suomesta poistunut painonvartijat, mutta kaivettuani aarteideni kätköistä vihkoset jotka olin joskus hommannut päätin lähteä sillä toteuttamaan tätä. Tie tulee olemaan kivinen ja vaikea, sekä turhautuneisuuttakin varmasti tulee mutta se pitää vain tietää että jos nyt tällä pysyn kiitos seisoo lopussa.

Olen kuullut että monet sanovat sitä että kun itse julkistaa oman painonsa, sen pitäisi antaa motivaatiota ja haastetta mutta en usko itse siihen. Olen myöntänyt suullisesti miehelleni paljon painan ja häpeän sitä (paino katsottu kolme viikkoa sitten ja se oli 97.9kg).
Motivaatio tulee sinusta itsestäsi, siihen uskon. On sinusta itsestäsi kiinni onnistutko vai et, joten sillä menen nyt eteenpäin. Uskon siihen että pystyn, uskon siihen että nyt olen tarpeeksi vahva saavuttaakseni sen mitä haluan ja sen myös saan!
Päivä kerrallaan, viikko viikolta, kuukausi kuukaudelta eteenpäin.
Eli ruoat kirjaan ylös ja pisteitä lasken, nyt on päivä 8 ja se tuntuu olevan se oikea tapa minulle.

Samalla kun aloitin painonvartijoiden pisteiden laskun aloitin myös jotain muutakin..

Aloitin nimittäin kunto-ohjelman jonka löysin alennuksesta meidän citymarketista.

Kyseessä on kunto-ohjelma nimeltä TapOut XT.. kyseessä on 90 päivän kestävä kuntoilu ohjelma haaste jonka aikana pitäisi kunto kohentua ja kehon kiinteytyä.
Itselläni en tiedä kuinka paljon kiinteydyn näiden päivien aikana mutta kahdeksas päivä takana ja olo on kyllä paljon virkeämpi ja jaksan jo nyt paljon enemmän!
Kahdeksan päivää sitten pelkässä kyykyssä käyminen oli tuskaista mutta nyt se menee jo kuin vettä vain!

Viikossa kuntoillaan kuutena päivänä ja seitsemäs (itselläni sunnuntai) on lepopäivä.
Ohjelman motto on TapOut- come and get it!
Itse suomensin sen viime viikon puolessa välissä että, TapOut- tule ja tapa minut!

Kyseinen ohjelma on joka päivälle eri ja keskittyy eri lihaksistoon joka päivä. Todella intensiivinen ohjelma joka ei sovellu kaikille mutta koska itse olen harrastanut jumppia aiemminkin ja kiinnostusta on ollut jo teinivuosista lähtien kamppailulajeihin niin tykkään tästä treenistä todella paljon!
Haasteitahan sen toteuttamiseen nousee jos esim. tytöt ovat hereillä, mutta koska olen nyt päättänyt toteuttaa tämän, tahdon vetää sen kunnialla läpi.

Ensimmäisenä päivänä piti ottaa kuva itsestään, ja voin sanoa ettei se miellyttänyt sitten yhtään! Peili, kamera jossa kuvataan minua.. ne vihoviimeiset asiat joita haluaisin tehdä mutta se taas toi omalla osaltaan motivaatiota painaa joka päivä tunnin treenit läpi, en tahdo näyttää tältä mitä nyt näytän.
Toinen kaamea kokemus oli mittaaminen ja punnitus mutta siitäkin selvittiin ja päätin että seuraavassa punnituksessa täytyy olla edes se kilo poissa!

Ohjelmaan kuuluu että ensimmäisen päivän jälkeen kuvataan kun päivä 10 kunto-ohjelmassa on täynnä, eli yli huomenna!
Sitten päivänä 30, seuraavan kerran päivänä 60 ja viimeinen kuvaus/punnitus,mittaus tapahtuu viimeisenä päivänä eli päivä 90 tulee olemaan se viimeinen..
Näiden välillä meinasin jättää vaa an täysin rauhaan enkä käy siellä lainkaan. Ja ehkä hyväkin sillä muuten alkaisin vain stressata jos mitään ei olisi tapahtunut ja stressihän ei ole hyväksi laihduttamiselle!

Näillä siis mennään.. molemmissa ohjelmissa, sekä painonvartijoissa että TapOutissa on päivä 8 menossa ja tämän päivän treenit tein siinä puoli yhden aikaan.
Tämän päivän pisteitä käytetty 15, 24:stä joten sama ongelma ilmenee tänäänkin kuin muinakin päivinä.. en vain saa pisteitä kasaan! En vaikka miten yritän! =P
No silti tulee syötyä 3-4 tunnin välein mutta suurin osa ruoasta kun on nolla pisteistä. Se tietenkään ei tarkoita sitä etteikö niissä olisi kaloreita, mutta pisteet kun lasketaan eri tavalla kuin kalorit joten olen jättänyt ne kalorit miettimättä ja menen pisteiden mukaan.
Kuten sanoin, teen sillä joka toimii minulla, en sillä joka on monella muulla. Ja niin sen kuuluisikin mennä, sen pitäisikin mennä sen mukaan mikä itsestään tuntuu siltä oikealta ja antaa sen oikean tuloksen. Molemmat tavat kun sen lopulta antavat joten pisteillä mennään!


 Tämän päivän päivällinen oli uusin kokeiluni, itse kun olen nyt päättänyt että ruokaremonttini yhteydessä tahdon opettaa pikku tuhisijoille terveelliset elämäntavat joihin lukeutuu myös kasvispohjaiset tuotteet. Meillä kun varmasti monella muullakin kun ollaan aika nirsoja mitä suuhun pistetään. Joten nyt uutena haasteena on pinaatti!
En tiedä mitä itselleni on tapahtunut mutta olen hullaantunut täydellisesti tähän vihreään!

Niinpä kun kaapissa ei ollut vielä siihen aikaan mitään muuta kuin maitoa, munia, raejuustoa, salaattitarvikkeita, aamupalatarvikkeita ja tuoretta pinaattia päätin tutkia treenin jälkeen netin ihmeellistä maailmaa ja löysin englannin kielisen ohjeen muffinin muotoisista Frittatoista, niinpä eikun tuumasta toimeen.

Näin syntyi, täysjyväpastalla, tomaattikastikkeella höystettyjä Frittatan ohjeella olevia yhden annoksen kokoisia herkku pinaatti-raejuustomunakkaita muffinin mallilla! Niin ja lisukkeena tietenkin tuoresalaatti ja lasi rasvatonta maitoa. Kalsium kun on nyt treenien aikaan varsinkin äärettömän tärkeätä saada, toki se on muutenkin mutta nyt kun jos lihakset kehittyvät niin vielä tärkeämpää.

Meillä on nyt viikon ajan ollut todella hyviä mutta vähä pisteisiä ruokia ja niillä muuten tulee täyteen! Hyvänen aika! Kaksi ja puoli tuntia sitten syöneenä ei vieläkään tee mieli käydä edes mitään naposteltavaa hakemassa! Eli hyvältä vaikuttaa, niin ja meinasin unohtaa.. tämän annoksen pisteet olivat 8!

Viimeistään ylihuomenna palailen asialle kun tiedän mittoja, punnitusta ja uuden kuvan oton aikana... saa nähdä mitä on kymmenessä päivässä tapahtunut! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti