sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ja liinan alta paljastuikin...

Rumpujen pärinää.....


Hiivaton, munaton, laktoositon ja gluteeniton hapanleipä!

Koska juuri on vasta aloitettua niin leivät ovat vielä aika lättänöitä, mutta uskon että kun olen tehnyt juurella muutaman kerran leipiä niin alkaa leivässäkin olemaan korkeutta enemmän mitä nyt.
Leipä on yllättävän tiivistä tavaraa, mutta parasta tässä on tuo kuori! oi nam nam!
Tuoreena tämä on becel-kasvisrasva levitteen kanssa oikein suurta herkkua ja voin kuvitella miten hyvältä tämä voisi maistu ns. "voileipäkakun" leipänä! Täytteet olisi siis tervellisemmästä päästä eikä mitään perinteistä majoneesi-kerma seosta vaan avokadosta yms. tehtynä niin oih.. alkaa jo kuola valumaan suun pielessä..
Tämmöistä siis tämän viikonlopun aikana tuli väsättyä ja äsken tein huomiselle päivälle vihersmoothienkin valmiiksi töihin joten sekin on jo odottamassa kaapissa. Olen siis ollut super tehokas tänään!

Mustikkaa olisi saanut olla enemmän sillä nyt ei oikeastaan maistu juuri miltään mutta saa nyt nähdä mitä yöllinen seisominen saisi tuolle juomalle aikaan, viime viikon smoothielle seisominen jääkaapissa korosti makuja.
Tosin erona tässä on se etten laittanut banaania joukkoon kun en muistanut ostaa niitä kaupasta..

Mustikka-vihersmoothie

1 avokado
1 päärynä
1 omena
väh. 1 dl mustikoita (itselläni siis oli huomattavasti vähemmän!)
nippu sitruunamelissan lehtiä
1 tl green mix- viherjauhetta (jos olet aloittamassa vasta niin 1/4 teelusikkaa!)
1 dl vettä

Koristeeksi: sitruunamelissan lehtiä ja kuivattuja marjoja

Blend ja jäähdytä jääkaapissa ennen juontia.
Huomenna onkin sitten tuhisijoiden ensimmäinen päiväkoti päivä ja tänään ollaan varusteltu kaikki jutut valmiiksi sitä varten. Tuhisijat ovat selvästi huomanneet meidän vanhempien pienen jännittyneisyyden sillä ovat käyttäytyneet todella levottomasti koko päivän.. kuten sitä sanotaan vanhemmat jännittävät lapsiaan enemmän ja tartuttavat jännityksensä lapsiinsa.. pitää meidän perheessä paikkansa!
Mieheni jännittää tuhisijoiden vientiä hoitoon ja minä.. no minä jännitän sitä miten siellä oikein menee ja miten ihmeessä saan työpäivän jälkeen sen pari tuntia kulutettua ennen kuin haen heidät!
Eli pääsen samoihin aikoihin töistä kun ainakin pienempi tuhisija on pötköttelemässä päiväunillaan joten sovimme johtajattaren kanssa puhelimessa niin että haen tuhisijat sitten kun ovat syöneet välipalan jo on siinä kahden paikkeilla.

No nyt on ainakin hyvä syy mennä käymään siellä kuntosalilla juttelemassa siitä kuntosalikortista ja myös sitten aloittaakin siellä käynti kun on sen verran juuri aikaa ennen tuhisijoiden hakua.
Töistä vain kotiin käyttämään koirat, sitten jotain purtavaa suuhun ja sitten pyörällä polkea kuntosalille jossa voin käydä suihkussa (poistaa ne ihanat leipomokäryt ihostani) ja sieltä sitten hakea pikku tuhisijat kotiin..
Kunhan huomisesta ollaan selvitty niin sitten se varmasti helpottaa kun tämä kaikki on vain niin uutta meidän perheelle, niinkuin varmasti jokaiselle perheelle jotka pistävät lapsensa ensimmäistä kertaa kodin ulkopuolelle lapset hoitoon.
No siitä sitten paremmin huomenna.. nyt pitää lähteä kohti höyhen saaria sillä on jälleen aikainen herätys huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti