maanantai 28. huhtikuuta 2014

Viikonlopun vilinät

Kiirettä piteli viikonloppuna! Lauantaina kävimme ystävien luona joilla on saman ikäinen tyttö kuin meidän isompi tuhija (päivä vain eroa!) ja siellä tulikin vietettyä iltapäivä mukavassa seurassa ja grillikausi samalla avattua.
Itse söin yhden kevyt kalkkunamakkaran (vaikkakin sitä syödessä tulikin huono-omatunto..) ja sitten ystävätär oli tehnyt todella hyvän makuista pähkinäsalaattia (ristin siis sen pähkinäsalaatiksi koska siellä oli cashewpähkinöitä ja maapähkinöitä..), todella hyvää salaattia ja erittäin mukavaa seuraa, kiitos siis isäntäväelle! =)

Viikonloppuna söimme lounaalla seuraavaa:


Paahdettua paprikasalaattia ja ruisjauhelija lämpimiävoikkareita. Itselleni laitoin mahdollisimman vähän täytteitä ja muuta hörspötystä mutta hyvää oli silti kun olin laittanut sopivan verran mausteita pintaan ja jauhelihaan (samalla tuli käytettyä ylijääneet paistetut jauhelihat pois, kyseessä oli siis kevyt jauhelihaa..)

Sitten sunnuntain päivälliseksi olikin aivan mielettömän hyvää herkkua kun päätin kokeilla miten meidän uunin grillivastus kypsentää broilerinfilee pihvit..


Marinoin pihvejä omatekoisessa marinadissa n. 20 minuuttia jonka aikana ne saivat todella hyvin makua, mutta seuraavalla kerralla teen marinadin edellisenä päivänä jotta maut tarttuu kunnolla lihaan.
Nämä pihvit siis voisi grillata grillissä, mutta koska emme ole parvekkeellemme ottaneet vielä sähkögrilliämme esille niin päätin kokeilla uunin grillivastusta. Laitoin 200 asteeseen ja ylimmälle tasolle paistumaan. Paistoin n. 40 minuuttia pihvejä uunissa ja viimeisen 10 minuutin ajaksi käänsin pihvit toisin päin että otti väriä myös sinne.

Marinadi:

 1 avokado
1 chili
2 valkosipulin kynttä
nippu ruohosipulia
timjamia
suolaa
mustapippuria
½ sitruunan tai 1 limen mehu

Soseuta sauvasekoittimella massa hienoksi ja hiero se pihveihin, anna maustua vähintään 20 minuuttia, mieluusti seuraavaan päivään.


Samalla kun tein marinadin pihveihin tein maustetahnan porkkana-kesäkurpitsa pastaan jonka lisäsin "pastan" joukkoon siinä vaiheessa kun porkkana ja kesäkurpitsa nauhat olivat aldente ja nopeasti vain pyöräytin tahnan kanssa pannulla koko seoksen että tahnaa oli kaikkialla.


Ja tässä sitten lopputulos! Loppu tahnan laitoin pihvien päällä "maustevoi" nappina. Mieheni oli aluksi ihmeissään mitä olin taas keksinyt, mutta sanoi tuoksun olevan huumaava (mitä se olikin) ja kun tämä maistoi oli täysin myyty, ja niin olin itsekkin! Todella hyvää, jälleen kerran.. ;)

"Pastan" tahnasta on siis aikaisempikin postaus joka löytyy täältä.

Mutta koska olen niin innoissani tästä "tahna" ohjeesta annan raaka-aineet tähän:

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 limetin puristettu mehu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • kourallinen basilikaa
  • kourallinen korianteria
  • suolaa
  • mustapippuria 
Nämä vain mössöksi ja sitten vain paistamaan pastaa johon laittamaan tämä sekaan! 
Ja kuten huomaatte tein marinadin tämän tahnan pohjalta muuttaen vain hiukan mausteita, siten saapi kivaa vivahdus eroja seokseen joten seuraavaksi pitääkin testata tuohon kasvispastan joukkoon jotain muita mausteita. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti