keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Snäkkäri

Joku varmaankin mietti aiemmassa postauksessa mikä ihme on snäkkäri.. no se ei ole näkkäri mutta se ei virallisesti ole edes snäcksikään.. joten päätin yhdistää sanat ja näin syntyi snäkkäri.. virallista nimeä en siis tiedä joten jos joku sen tietää niin voi toki kertoa sen.
Pikaisen suullisen ohjeen sain eräältä vanhemmalta naishenkilöltä ja en voi vannoa että suhteet ovat samat mitä tämä kertoi koska en muistanut laittaa niitä paperille mitä tämä sanoi mutta lopulta löysin omaan suuhun sopivan suhteen ja tässä se sitten on..

Snäkkäri

n. 1,5 dl tattari rouhetta
1 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl kuivattuja marjoja (itse käytin marjamixiä)
1 tl tyrnijauhoa (tätäkin voi muunnella esim. mustaherukkajauheella tai mustikkajauheella..)
0,5-1 dl vettä

Liota tattaria, auringonkukan siemeniä, sekä kuivattuja marjoja väh. 1 tunti vedessä. Lisää tyrnijauhe ja soseuta sauvasekoittimella seos massaksi. Laita soseutettu massa leivinpaperilla vuorattun pellin päälle ohueksi levyksi (Huom! mitä paksummaksi jätät sen kauemmin kestää kuivua!), tai jos omistat kuivurin niin laita kuivuriin ja jätä seuraava kohta huomioimatta.
Laita pelti uuniin miedoimmalle lämmölle mitä uunistasi saa ja jätä luukkua hiukan raolleen. Sinä siis kuivatat etkä paista tätä!
Kuivuminen kestää 8 tunnista, 1 vuorokauteen!
Kun levy näyttää pinnalta kuivuneelta, käännä levy (saatta haljeta, mutta se ei haittaa) ja jatka kuivausta.

Kun snäkkäri näyttää päälipuolisin kuivalta, ota pois uunista ja anna jäähtyä/kuivua huoneenlämmössä loppuun.
Itse pidin n. 9-10 tuntia uunissa ja yön yli huoneenlämmössä.
Jos levy ei haljennut kääntäessä niin nyt on aika halkaista sopivan kokoisia paloja niin että mahtuu säilytysrasiaan/purkkiin. Nämä säilyy kuivassa paikassa suhteellisen pitkäänkin, sillä kaikki vesi on tuotteesta hävinnyt kuivatuksen yhteydessä.
Itselläni on jo toista viikkoa menossa ja nyt vasta alkaa näyttää siltä että kohta pitäisi tehdä uusi satsi snäkkäreitä säilöön.


Öljyä tämä tuote ei siis tarvitse kun siemenistä tulee kaikki tarpeellinen öljy mitä snäkkärit tarvitsee, samalla kuivuminen nopeutuu kun siihen ei lisää mitään ylimääräisiä nesteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti