keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ruokaremontti vs. Työpaikan tuotteet

Niin, aloitin tällä viikolla työt paikkakunnan leipomossa.. Olen siis ammatiltani leipuri-kondiittori ja on tosiaan ollut vaikeaa olla tekemättä kotonakaan kaikkia niitä ihania kokeiluita, joita olen innoissani aina kokeillut ja mieheni kanssa maistellut..


Tässä esimerkki yhdestä niistä kokeiluista joita ennen tätä ruokaremonttia tuli kokeiltua: Marenki-tiramisukakku.. taivaallisen hyvää, mutta varsinainen kaloripommi!


Ja nyt kun aloitin leipomossa työt, siellä saisi/"kuuluisi" maistella tuotteita niin on ollut hiukan vaikeata pitää ruokavaliosta kiinni kun muut katsovat kuin outo lintua miksi en syö leipomon tuotteita vaan kannan smoothieita ja pähkinöitä mukanani.. =P
Mutta niin olen siis tehnyt ja en ole koskenut niihin kaikkiin herkullisiin tuotteisiin..


Koska itselläni on erittäin aikainen herätys (tänäänkin herätys klo 2.45 kun neljäksi piti olla jo töissä..) niin olen tehnyt edellisenä iltana smoothiet ja näin myös siis jatkan vastaisuudessakin, antaa mukavasti energiaa ja pitää sopivasti nälkääkin loitolla..


Töissä vain lisään tilkan vettä että juoksettuu juotavammaksi juomaksi ja sitten takaisin hommiin!
Tämä smoothie on marja-jugurttikimara joka omasta mielestäni on sen verran omaan makuun mielekäs että varmaan tulen jatkossakin tekemään tätä töihin.. Ainoa miinus oli kookosrasva sattumat kun en ilmeisemmin ollut blendannut tarpeeksi sitä sekaisin, tai sitten tuo kone ei vain oikein toimi tähän tarkoitukseen niin hyvin kuin pitäisi..

Smoothie vielä sekoitettuna..

Marja-jugurttikimara

 2-3 dl marjoja (itselläni oli mustikkaa ja puolukkaa)
1 kypsä banaani
1 omena
3 dl A+ maustamatonta, rasvatonta jugurttia
1-2 rkl kookosrasvaa
3 tl lesitiiniä
3 rkl Smoothie mix- jauheseosta
vettä oman mieltymyksen mukaan (itse taisin laittaa pari desiä töissä sinne..)

Jos teet kuten minä ja teet tämän valmiiksi odottamaan seuraavaan päivään, laita jugurtti pohjalle ja smoothie sekoitus päälle, siten pysyy omasta mielestäni parempana kuin se että sekoitat sen kokonaan valmiiksi (sekoitin aamu/"yö"palaksi pienen määrän ja omasta mielestäni maku oli mennyt paljon erilaisemmaksi mitä tuo kun sekoitin sen töissä sitten vettä lisätessäni..).

Niinpä siis olen vain kuolannut sitä ihanaa valkosipulin tuoksua joka tänäänkin leijui leipomon ilmassa valkosipulipatongeista ja samalla yrittäen toitottaa itselleni etten vain repsahtaisi.. no kyllähän sitä sen verran repsahdin että löysin itseni kaupassa ruoka ostoksia tehdessäni kiertelevän sitä ihanaa valkosipulipatonkia, mutta onneksi sitä ei löytynyt! Niinpä mukaan tarttui itselleni ruisleipää (jos siis leipää tulee mieli..) ja miehelle leipomon vehnäpatonkia. (Ei ollut käteistä mukana töissä joten siksi jäi sieltä ostamatta..)

Erittäin hyvää vappua ja olkaahan ihmisiksi! Herkutella voipi kun pitää järjen mukana! =)
Itse tyydyn täysjyvätortilloihin, terveellisillä täytteillä... =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti