lauantai 12. huhtikuuta 2014

Makean himo lauantai

Niinhän se iski.. koko päivän kestänyt makeanhimo..


Onnekseni sain sen kumminkin suhteellisen hyvin hallittua ja aamu alkoikin hyvin vatsaystävällisellä ja energia pitoisella smoothiella.
Värin olisin toivonut olevan kirkkaan keltainen näin pääsiäisen kunniaksi mutta menin innoissani laittamaan sinne smoothie mix-jauhetta joka sitten värjäsi smoothien tuon väriseksi, makua se ei kumminkaan pilannut.. onneksi!

Eli:

Hedelmäinen vatsaystävällinen Smoothie

½ mango
½ banaani
½ päärynä
2,5 dl maustamatonta rasvatonta A+ jugurttia
½ limen mehu
1 tl hunajaa
1 tl kookosöljyä
3 rkl smoothie mix- jauhetta

Pinnalle: ½ granaatti omenan siemenet

Sekoita ja nauti!

Tuolla siis aamu lähti tänään käyntiin ja piti kyllä nälkää ja makean himoa todella pitkälle päivään. Samalla energian taso nousi, veikkaan smoothie mixin seassa olevaa maca-jauhetta sekä spiruliina tabletteja joita olen alkanut ottamaan. Mutta sehän ei ole huonoa ollenkaan jos energian taso nousee!


Kävimme koko perheen voimin tänään isommassa kaupassa (eli prismassa) ja teimme kalatiskillä löydän kun muikut olivat suhteellisen halpoja. Niinpä tämän päivän lounas olikin valmiina ja siihen tarvittiin vain ottaa salaatti ainekset sekä kylmä kastike.

Muikut ovat kevyesti jauhotettu suola-jauhomixillä ja lautasella itselläni oli kaksi perunaa. Kastikkeena oli kermaviili (3% rasvaa), siihen lisätty 1 sipuli, hiukan ruohosipulia ja tilliä (kannattaa kokeilla! todella hyvää!). Kastike sopii myös hyvin salaatin kanssa jota itselläni oli salaatin pohjalla hiukan makua antamaan kun salaatti koostui pelkästään tomaateista, kurkusta, punaisesta paprikasta sekä italialaisesta salaattimixistä.

Päivälliseksi oli valmis tomaattikeittoa joten siitä en viitsinyt kuvia alkaa ottamaan.. (knor tekee mitä parhainta tomaattikeittoa nimeltä chunky tomatosoup! kannattaa kokeilla!)

Ja sitten iskikin se makean himo uudestaan...


Niinpä päädyin tekemään jälkkärit meille kaikille ja jopa pikku tuhisijat söivät tyytyväisesti mumisten! Kyseessä on siis riisuttu uuniomena. Koversin omenan ontoksi, laitoin sinne pähkinäsekoitusta pilkottuna sekä pinnalle 1 tl hunajaa makeutta antamaan. Voin kehua puhtaalla omalla tunnolla että tuolla lähti makean himo kerta heitolla! Nyt on makean himo vain siirtynyt pähkinöihin kun niitä sain suuhuni tuossa annoksessa, mikä taas toisaalta ei ole yhtään huono asia..

Näin siis jatkui oppi terveellisempään ruokavalioon ja samalla tässä vuorokauden aikana olen tajunnut että enää en voi palata takaisin.. tarkoitan tällä sitä että en voi yksin kertaisesti antaa itselleni enään yhtään periksi sillä jos annan yhdesti itselleni periksi, annan toisen ja kolmannen jne. ymmärrätte varmaan mitä ajan takaa tällä.. Eli jos tahdon pitää tämän ruokaremontin pysyvänä, minun on luovuttava kaikesta "hyvästä".. aluksi tänään iski pieni ahdistus siitä kun tajusin tämän mutta nyt kun olen asiaa puntaroinut kunnolla niin olen hyväksynyt sen. Tietty voi tulla tilanteita että en voi välttyä herkuilta (kuten sukulaisten syntymäpäivä juhlat..) mutta silloinkin minun pitää vain pitää aivot mukana ja tajuttava mikä on parhaakseni, sekä että repsahdan vai se että voin sanoa hyvälle ei ja jatkaa tätä minkä nyt olen aloittanut.
Paluuta nimittäin ei ole! Sitä en tahdo..

Eilen kirjoittelin että jos tänään olisin liikkunut enemmän, no keli oli vielä huonompi mitä eilen.. satoi vettä... =/ Tarkoitukseni oli jumpata sitten kotona mutta tuhisijat olivat tänään jotenkin todella vaikealla päällä (luulen että ovat tulossa kipeiksi..) joten päätin jättää kuntoilut minimiin, mitä nyt niiden kanssa riehuessa kulutetut kalorit.. ja teen huomenna sitten jotain.. En tahdo ottaa tästä pakkomiellettä, koska silloin menee maku eikä liikunta sekä tämä ruokaremontti tunnu yhtään hyvältä. Stressiä en tahdo ottaa sillä silloin se hidastaa tätä laihdutusta! Eilen unohdin mainita sellaisen asian että olen päättänyt etten käy vaalla kuukauteen (tai siihen asti että kireät housut alkava tippua..) sillä olen siitäkin huomannut stressaavani. Tänään tosin otin mittanauhan käteeni kun tuntui että "pömppis"oli kutistunut ja kappas... 1,5 cm oli vyötäröltä hävinnyt! viimeeksi siis mittasin tuossa... hmm... pari viikkoa sitten... muistaakseni.. eli hyvällä mallilla mennään!

Huomenna onkin sitten pääsiäissunnuntai, eli virpomis sunnuntai ja tuhisijoiden kanssa pitäisi lähteä virpomiskierrokselle kummien ja isovanhempien luokse.. saas nähdä miten pysyn ruodussa siellä.. Siitä siis huomenna! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti