tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kolmen kerroksen smoothie ja kasvispastaa

Jep, luitte oikein.. täysin vegaaninen pasta jossa ei ole yhtään vehnää... mutta palatkaamme ensin aamuun ja tämän päivän c-vitamiini pommiin!


 Kyseinen smoothie sisältää keskikohdalla maitorahkaa joka piti nälkää todella pitkään, niinkin pitkään että meinasin unohtaa itse syödä kun laitoin tuhisijat syömään! Eli tänään oli ulkoilua heti lounaan jälkeen ja sitä sitten kestikin sellaiset 3½ tuntia! Kävimme kävelyllä, kaupassa, oleilimme pihalla ja vanhempi tuhisija pyöräili lopuksi vielä koti pihalla.. Koska ilma oli mitä ihanin ja en tahtonut kyyhöttää tälläisenä päivänä sisällä päätin yhdistää ulkoilun, päikkärit ja kaupassa käynnin, tämä yhdistelmä osoittautui jälleen kerran todella hyväksi ratkaisuksi.

Kolmen kerroksen smoothie

1 lehtikaalin lehti (vapaaehtoinen, ei ole pakko lisätä! piti vain käyttää viimeinen lehti pois..)
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
½ pakastettua mango
1 banaani
1 päärynä
n. 1 dl tyrnimarjoja (seulottuna/siivilöitynä!)
1prk rasvatonta maustamatonta maitorahkaa
2 tl lesitiiniä
n. 2-3 dl vettä

koristeeksi: 1 tl lesitiiniä ja sitruunamelissan lehtiä

Soseuta kaikki muut aineet sekaisin paitsi maitorahka. Kun massa on koostumukseltaan mieluinen ota osa seoksesta talteen pohja ja pinta väriä varten ja sekoita loput maitorahkan kanssa vaaleammaksi seokseksi. Laita puolet sivuun otetusta keltaisesta massasta lasin pohjalle, kaada maitorahka seos päälle ja pinnalle loput keltaisemmasta massasta. Koristele lopuksi lesitiinillä ja sitruunamelissalla.

Koska itselläni kaikki hedelmät ja marjat oli pakastimesta niin smoothie oli juuri sopivan kylmää nautittavaksi heti. Ainoa miinus tässä todella herkullisessa smoothiessa oli se etten itse tajunnut seuloa tyrnimarjoja joten niiden mustat siemenet olivat smoothien joukossa jota sitten nypin ja nielin pitkin hampain pois, muuten aivan täydellinen aamunaloittaja päivälle!

No niin.. palatkaamme sitten siihen kasvispastaan..

 Hiukan kuvaa ruoan teko vaiheesta.. itse en vehnäpastaa syönyt tänään, vaan tein sitä muulle väelle jos ei kasvispasta mielyttänyt..

 Kasvispastan sekaan tuli tälläinen ihana avokado"tahna". Ohjeessa jonka luin oli että kyseinen massa olisi pitnäyt jättää isommiksi paloiksi mutta itse koin että tahdon muuntaa ohjetta ja tehdä siitä pienijakoisempaa..


Ja loppu tulos näytti tältä!
Kesäkurpitsa pastaa, broilerin filettä maustettuna suolalla-pippurilla ja yhdelle puolelle filettä laittettu avokadotahnaa, lisukkeeksi kuutioituja tomaattia ja kurkkua.

Idean löysin aivan muita asioita etsiessäni..
Varsinainen ohje oli Ruokalasta jota sitten siis muuntelin ja kesäkurpitsapastan kypsentämisen löysin blogista jookostakookosta.

Eli käytin aivan samoja raaka-aineita kuin ruokalan ohjeessa mutta suikaloin kesäkurpitsan ihan normaalilla kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi ja kun valmistin avokadotahnaa laitoin suolaa suikaleiden päälle maustumaan.
Kun olin saanut tehtyä tahnan ja muut aineet (kuten yläkuvassa näkyykin..) oli valmiina, laitoin wokkipannulle tilkan oliiviöljyä ja kuumaan pannuun jutkasin ensin kesäkurpitsat, jonka jälkeen lisäsin tahnan perään. Tätä ei siis tarvitse kauaa käyttää pannulla kun ovat jo al dente. Sitten vain annostelu lautaselle ja nauttimaan!
Tästä pastasta tulee kyllä yksi omia lemppareita sillä siinä on ihanan raikkaus limestä, mutta sopiva tulisuus chilistä. Tätä kasvispasta ideaa tulen ehdottomasti kokeilemaan muillakin kasviksilla/vihanneksilla!

Tällä pystyn myös säätelemään hiilihydraattien/viljan syönnin määrää todella hyvin kun ei joka kerta tarvitse suuhun laittaa perunaa, täysjyväpastaa tai täysjyväriisiä, on nimittäin hiljalleen alkanut nuo vaihtoehdot tökkiä, joten uusi vaihtoehto näille kolmelle perus lautasella oleville vaihtoehdoille on mukavaa.

Jos joku kaipaa virallista ohjetta miten tämän herkun tein itse, voin toki tehdä erillisen postauksen ohjeineen päivineen, ilmoitelkaa vain siitä rohkeasti niin katsotaan millaisen sepostuksen saan aikaiseksi. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti