perjantai 25. huhtikuuta 2014

Huh heijakkaan

Tänään olikin aikamoinen urheilu päivä! Tuli pyöräiltyä päivän aikana sellaiset 27.5 kilometriä!

Niistä 17,5km tuli vielä vedettyä perässä sellaista n.26 kiloa, kun istutin pikku tuhisijat meidän lastenkuljetuskärryyn jonka saimme ukilta ja mummilta viime vuoden kesällä, emme voi koskaan kiittää heitä tarpeeksi tuosta mahtavasta kulkupelistä sillä se on todella kätevä menopeli! Tuhisijat tykkäävät istua kyydissä joka helpottaa huomattavasti heidän sinne laittoa.

Loppu matkasta sellaiset 4km oli tahtojen taistoa ja mieheni jo kysyikin vaihdetaanko hänen pyörän taakse tuhisijat josta kieltäydyin, tahdoin vetää nämä itse kun olin heidät jo sinne asti kuljettanutkin. Puhinaa ja ähkintää oli välillä sillä polvet huutivat armoa mutta periksi en antanut! Siitä olen todella ylpeä! Nyt kun kotona ollaan istuttu jo jokunen tovi niin olo alkaa olla mahtava, vaikka jalat vieläkin vähän muistuttaa mitä tuli tehtyä. Nyt on vain tärkeää että suihkun jälkeen venyttelen jalkalihakset kunnolla ennen nukkumaan menoa, sillä muuten en varmasti nouse huomenna sängystä ylös.

Toinen josta mieheni mainitsi pyöräilyn aikana oli tuo minun mummopyörä... se siis on vanha! Kuva pitää joku kerta ottaa että oikeasti ymmärrätte mistä on puhe.. mutta valoitetaan siten että kuvitelkaa sellaista vanhanajan naisten pyörää, hiukan ruostunutta, ilman vaihteita.. ketjut kolisevat hiukan kun pyöräilee ja narisee.. Polkiessa saattaa välillä polkea tyhjää ja jarruttaessa saattaa jarrut liian kovaa painaessa pettää (eli pitää alamäet ennakoida todella hyvin tai kävelyttää, joka on todella naurettavaa..).

Tälläisellä pyörällä siis menen eteenpäin ja siitä mieheni sanoi että olisiko aika laittaa mummopyörä eläkkeelle... no voishan sitä jos jostain löytäisi säädyllisen vaihtoehdon mutta olen niin untamo näissä asioissa! Pyörällä on toki tunnearvoa sillä appiukkoni sen rakensi minua varten kun olin paikkakunnalle muuttamassa ja kuuli ettei minulla ollut pyörää. Mutta turvallinen toki tuo ei ole.. siitä syystä taidan tarvita todella apua mutta vielä en tiedä mistä sitä hakisi..
Jospa tässä kesän aikana jotain muutosta tapahtuisi.. =)

Sitten Smoothien kimppuun..

 Päätin antaa smoothie mixille mahdollisuuden sillä tämän päiväinen smoothie ei ollut keltainen vaikka hedelmiä tässä olikin.

 Joistain syystä mieleni teki tehdä mansikkapohjainen smoothie ja niin sitten myös teinkin.

Valitettavasti kyseisestä makupalasta en muistanut ottaa kuvaa ennen kuin sen join, joten pitää tyytyä näihin blenderi-kuviin. Join tämän siis matkalla, joten laitoin tämän sheikkeri tyyliseen juomamukiin jolloin sain sen otettua helposti matkaan. Loput join aamulla aamupalaksi ja tässä smoothiessa ei onnekseni maistunut/näkynyt tuo smoothie mix jauho!
Se joka uskaltaa kokeilla ilman valmista smoothie kuvaa kyseistä herkkua ja omaksi muistiin panoksi laitan ohjeen tähän alas.

Marjaisa hedelmäsmoothie

1 banaani
1 päärynä
1 omena
1 appelsiinin puristettu mehu
1-2 dl mansikoita (oman maun mukaan, itselläni oli 1.5dl, koska pakastimessa oli vain sen verran)
3 rkl Smoothie mix- jauhoa
2 tl lesitiiniä
1 rkl kylmäpuristettua kookosrasvaa
1 dl vettä

Kuorittuina ja paloiteltuina hedelmät blenderiin, mansikoita voi jos haluaa hiukan sulattaa mikrossa tai laittaa jäisinä jos on niin tehokas kone. Purista appelsiini mukaan ja laita muut aineet sekaan. Blendaa tasaiseksi juomaksi ja nauti!

Siinä se on kaikinensa ja on muuten todella hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti